Friday, January 6, 2012

RM4j dalam akaun keluarga

Oleh Mohd Jamilul Anbia Md Denin dan Wan Asrudi Wan Hasan
am@hmetro.com.my

BERTIMBUN...pegawai SPRM mengira wang hasil suapan yang dirampas, semalam.
BERTIMBUN...pegawai SPRM mengira wang hasil suapan yang dirampas, semalam. 
 
IPOH: Seorang pegawai Jabatan Perhutanan Perak dikesan menyembunyikan wang tunai lebih RM700,000 disyaki hasil suapan diterimanya di merata lokasi di kediamannya termasuk dalam kain telekung, selain di bilik tidur, ruang tamu dan dapur.

Suspek yang berusia dalam lingkungan 50-an dikatakan turut mengagihkan wang suapan yang keseluruhannya dipercayai melebihi RM4 juta di dalam beberapa akaun bank milik anggota keluarganya, berdasarkan buku bank yang turut ditemui di rumahnya.

Perbuatan jijik suspek terbongkar apabila sepasukan lebih 10 pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), melakukan serbuan mengejut di kediaman anggota perkhidmatan awam itu di Gerik, awal pagi semalam.

Sumber berkata, suspek yang bekerja di Jabatan Perhutanan Perak, ditahan ketika berada di rumahnya bersama isteri dan anak-anaknya.


“Hasil pemeriksaan, pegawai SPRM menemui sejumlah wang yang disembunyikan suspek di dalam bilik, dapur dan ruang tamu rumahnya, selain dalam telekung.

Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.

P.S Giler lah rasuah sampai 4 juta..betul2 rasuah nie hehehe..erm..pegawai perhutanan erk..rasuah dari kompani balak kot..simpan tunai dlm rumah sampai 700 ribu tu..giler byk..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...